Stiftelsen Organdonasjon blir samfunnspartner med Reistadløpet

Stiftelsen Organdonasjon og Reistadløpet har nå signert en avtale som gjør at Stiftelsen blir samfunnspartner med et av Norges mest tradisjonsrike turrenn, Reistadløpet.

Reistadløpet ble arrangert for første gang i 1958, og er et fellesarrangement der idrettslagene Bardu IL, Bardufoss og Omegn Idrettsforening og IL Kampen, samt Forsvaret samarbeider. Reistadløpet går på 69° nord og er det nordligste rennet i Visma Ski Classics. I 2022 gjennomføres det 60. Reistadløpet.

Stiftelsen Organdonasjon jobber for å øke bevisstheten om organdonasjon i Norge, og formidle hvor viktig det er at vi alle tar stilling til organdonasjon mens vi lever. Ved å inngå dette samarbeidet får Stiftelsen Organdonasjon muligheten til å nå et bredere publikum der målet er å øke kjennskap og kunnskap om organdonasjon og få flere til å ta stilling til temaet.

Håper at mange flere blir donorer

– Vi er veldig fornøyde med å ha inngått dette samarbeidet. Reistadløpet er et stort og tradisjonsrikt renn, og vi gleder oss til å møte mange idrettsglade mennesker og ikke minst folk fra forsvaret med vårt livreddende budskap, sier Hege Lundin Kuhle, daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon.

Daglig leder Ivar Holand i Reistadløpet tok initiativ til samarbeidet. Han er ikke i tvil om at dette er en viktig og riktig sak.

– Reistadløpet er både glade for, og stolte over, at Stiftelsen Organdonasjon blir samfunnspartner med oss i 2022. Dette vil gi saken god eksponering, og vi håper at dette bidrar til at mange, mange flere blir organdonorer – både blant deltakerne, publikum, frivillige og ansatte hos våre partnere. Organdonasjon redder liv, så ta stilling i dag, sier Holand.

Ole Reistad

Hensikten med Reistadløpet er å ivareta oberst Ole Reistads minne, en mann som har gjort mye for Norge, både gjennom sitt lange virke i forsvaret og sitt brennende engasjement for idrett og friluftsliv. Hans idrettsmeritter inkluderer OL-gull i patruljeløp i 1928, og NM-gull i femkamp i 1922. I 1940 var han skvadronsjef på Bardufoss. Deretter sjef for de norske flygerne i Canada under krigen. Fra 1945 til 1949 ledet han Luftkommando Nord-Norge på Bardufoss.

Emner

Tags