Reistadløpet Summit 2 Senja

Lørdag 1. og søndag 2. april 2023 gjennomføres to av vinterens største idrettsarrangement i Nord-Norge som del av verdenscupen i langløp, Ski Classics, med to dager direktesendt TV på riksdekkende kanaler i flere land. Reistadløpet utvider sin virksomhet med et nytt løp. Lørdag 1. april, det tradisjonelle Reistadløpet, og søndag 2. april arrangeres nykommeren «Summit 2 Senja», som vil gå fra Bardufoss til Finnsnes i et fantastisk landskap. Et nytt løp fra fjell til fjord som involverer ytterligere to kommuner, Sørreisa og Senja, samt fire nye lag; IL Pioner, IL Unglyn, Målselv IL og Sørreisa Tur- og Løypelag. Summit 2 Senja-løpet blir også avslutningsløpet på langløpscupen Ski Classics og vi overtar dermed stafettpinnen fra Ylläs-Levi som har hatt sesongavslutningen de siste årene.

Summit 2 Senja-løpet har sitt utspring i Reistadløpets formålsparagraf; «Utvikle skisporten i regionen». Dette er et samarbeidsprosjekt  med god finansiell støtte og support fra Sparebank1 Nord-Norge, Troms/Finnmark fylkeskommune, Finnfjord AS og kommunene, samt andre partnere. Dette samarbeidet vil etablere en unik  infrastruktur for skisport og folkehelse med et stamnett på 100 km skiløype mellom Finnsnes og Setermoen, med flere tilknytningsløyper med varig effekt.

De to løpene vil bli de viktigste ingrediensene i Reistadløpet Ski Festival hvor vi også skal videreutvikle side-arrangement-programmet med både skoleløp, QR-løp, bokbad, foredrag, seminar, standup-show, Barnas Reistadløp, 100 meter Supersprint mmm. 

Reistadløpet er som kjent åpent for alle, mens Summit 2 Senja-løpet vil være et rent Elite-løp. Både vi og Ski Classics ser veldig frem til denne nyskapingen og vi er sikre på at dette blir en fantastisk trase for Elite-løperne og et publikumsarrangement av de sjeldne. Reistadløpet befester med dette sin sterke posisjon i verdenscupen i langløp, Ski Classics og ser fram til å utvikle konseptet videre sammen med nye og etablerte partnere og få på plass unike bidrag til folkehelse, næringsliv og bo-lyst i Ole Reistads ånd.

På pressekonferansen stiller representanter fra klubbene, kommunene, fylket, partnere, Ski Classics, samt Erik Valnes.

For ytterligere opplysninger og informasjon kan følgende kontaktes;

  • Reistadløpet AS: styreleder Jørn Erik Berntsen – m) 0047 400 29 730
  • Ski Classics: CEO David Nilsson – m) 0046 70 918 15 78