Reistadløpet og Summit 2 Senja 2024

Da har Ski Classics frigitt hele kalenderen for kommende sesong, sesong XV.

Lørdag 6. og søndag 7. april 2024 gjennomføres to av vinterens største idrettsarrangement i Nord-Norge som del av verdenscupen i langløp, Ski Classics, med to dager direktesendt TV på riksdekkende kanaler i flere land.

Lørdag 6. april, det tradisjonelle Reistadløpet, og søndag 7. april siste sesongs nykommer «Summit 2 Senja», som ble av Ski Classics familien kåret til det beste langløp for sesongen. Begge løpene er av de mest krevende i verdenscupen, og er for både damer og herrer kun vunnet med bruk av festesmurning under skiene.

Reistadløpet sin Orta er en «Iconic Climb», og ikke overraskende ble Magdaskaret på Summit 2 Senja kommende sesong utpekt til å være det samme. I tillegg til at Magdaskaret er blitt en «Iconic Climb», er Magdaskaret også det siste klatrepunktet for sesongen.

Reistadløpet og Summit 2 Senja er ikke siste helg i Ski Classics sesong XV, men er allikevel finaleløpet til den gule trøya (sammenlagtseieren), den rosa trøya (ungdomskonkurransen) og klatretrøya. Det er på Lundkaia på Finnsnes Ski Classics i langløp avgjøres i de individuelle konkurransene for både kvinner og menn. Man kan se på det som Tour de France, der siste etappe er mer et show der sesongen avsluttes.

Reistadløpet er som kjent en massemønstring som er åpent for alle, mens Summit 2 Senja er et rent elite-løp.