Reistadløpet med to «Folkehelsepartnere»

Reistadløpet har i dag fått på plass to partnere til Reistadløpet 2020.

Det er Kurbadet i Tromsø og Bardufoss Aktivitetsmedisinske Senter (BAMS).

Dette er to «folkehelsepartnere» og Kurbadet og BAMS skal gjennomføre ulike tiltak rettet mot det å få enda flere til å gå Reistadløpet. Dette være seg aktiviteter i form av skikurs, treninger og tilgang til personlig trener, samt muligheter for testing av både oksygenopptak og arbeids EKG. I tillegg er det mulig for de som ønsker det å få gjennomført både laktatprofil og foreta kroppsmassesammensetningsanalyse.

Både Kurbadet og BAMS har stor kompetanse innenfor idrettsfysiologi, ernæringsfysiologi,  fysioterapi og kan sågar tilby kardiologtjenester (Kurbadet), så her kan de som ønsker det få full oppfølging.

Thomas Valnes hos BAMS sier; -Vi er glade for å videreføre et samarbeid med Reistadløpet mot 2020-utgaven, hvor vi vil bidra med kurs, opplæring og tips innen best practice-trening, skiteknikk og ernæring for alle som trenger målrettet hjelp for å gjennomføre Reistadløpet 34 km eller VSC 50 km.

Leder for LEVVEL Maria Sjöbäck forteller at «RNNK og LEVVEL er spent på samarbeidet med Reistadløpet. Med all vår kompetanse og erfaring innenfor trening, kurs og rehabilitering gleder vi oss til å tilby bl.a. skikurs for alle nivåer – nybegynner, viderekomne og spesialister. Med oppfølging av meget erfarne skiinstruktører håper vi at flest mulig blir å delta i Reistadløpet i slutten av mars 2020«.

Kurbadet er for øvrig lokalisert i den kommunen som har klart flest løpere på Reistadløpet (Tromsø) med sine 301 løpere i 2019-løpet, mens BAMS er lokalisert i kommunen med nest flest løpere (Målselv) med sine 190 løpere på årets løp.

Avtalene gjelder for 2020, men med en opsjon om videreføring for 2021 og 2022. Hovedmålet for Reistadløpet er at dette skal bidra til å rekruttere enda flere løpere til Reistadløpet lørdag 28. mars 2020. Daglig leder Ivar Holand i Reistadløpet AS kan informere om at det allerede er rekruttert to nye løpere til 2020-løpet gjennom at HR-sjef Bård Flovik og leder for Levvel ved Kurbadet, Maria Sjöbäck, har sagt ja til å gå Reistadløpet 2020 – begge for aller første gang. Holand ser videre frem til effekten av partnerskapet med Kurbadet og BAMS.

Reistadløpet har hatt en fantastisk utvikling når det gjelder antall påmeldte løpere. Fra 2016, som var det siste året før vi ble en del av Visma Ski Classics, har vi hatt en økning på 644 påmeldte løpere – eller ca 70 % økning. Dette er ikke en økning som har kommet av seg selv, men at vi ble en del av langløpscupen VSC i 2017 har hatt sitt å si. Den prosentuelt største økningen har vi i utenlandske løpere hvor det var hele 225 utlendinger som gikk Reistadløpet i år (mot kun 45 i 2016). Selv om vi forventer en videre økning i antall utenlandske løpere er potensialet for økning i antall påmeldte definitivt størst lokalt og regionalt. Derfor setter vi inn de største, og forhåpentligvis beste, tiltakene i Troms og Nord-Norge.

Utover det at vi ble en del av langløpscupen i 2017 har vi de to-tre siste årene jobbet strategisk med tanke på rekruttering av nye løpere. Dette har vi lyktes godt med spesielt gjennom de rekrutteringspartneravtalene vi har med NTG Tromsø, Nord-Norsk Skilinje i Nordreisa og TSI Langrenn. Dette er løpere som allerede har en genuin interesse for langrenn, så nå er det viktig for oss å nå enda flere mosjonister og breddeløpere som kanskje føler at «dørstokkmila» har vært litt for lang til at de har gått Reistadløpet. Våre partneres bidrag i så henseende er å gi «tvilerne» gode verktøy slik at «dørstokkmila» både blir kortere og enklere å passere.

På linken kan dere se vår helt ferske «breddepromoteringsvideo» som på mange måter underbygger de to partneravtalene vi nå har inngått – https://business.facebook.com/reistadlopet/videos/2257390747895220/?business_id=401251023723419