Reistadløp-legendene feiret

Alf Hartvik Austvik, er en av legendene i Reistadløpet. Født 3. mai 1930 er han i sitt 92. år og fortsatt i toppform! Han har gjennomført Reistadløpet 54 ganger.

Med seg på turen over fjellet fra Setermoen til skistadion på Rustadhøgda har Alf 77 år gamle Odd Tronstad, jakt- og turkompis som selv starter i sitt 33. løp. Han er mildt sagt imponert over 92-åringens fysiske form.

– Han er enestående, og har en enorm vilje. Han elsker fysisk aktivitet, og vi jakter og fisker sammen når vi ikke trener, forteller Odd Trondstad. Han var selv aktiv innenfor idretten i Troms i flere tiår, og var blant annet med på å vinne Holmenkollstafetten sammen med oldboysløperne i BUL Tromsø flere ganger.

– Du må gjerne kalle meg ledsager, men jeg er like mye turkompis. Jeg tror nok også at han vet å sette pris på å ha en å gå sammen med. 

Her har medløper Odd Tronstad tatt video av 92 åringen da han gjennomførte sitt 53. Reistadløp i 2019.

Før 2022-løpet er følgende legender;

De som blir Reistadløpslegender er herreløpere som har fullført 50 renn eller flere og dameløpere som har fullført 40 renn eller flere. Damene fikk lov til å delta først i 1964 og derfor forskjellen mellom 50 og 40 fullførte renn. 

MENN: Alf Hartvig Austvik (54), Herulf Berntsen (53), Jan Asbjørn Eriksen (53), Thor Olsen (51), Jarle Dunvoll (50), Hans Prestbakmo (50), Odd Harald Skogan (50) og Nils Iselvmo (50)

DAMER: Agnes Nerland Fagerheim (47), Marit Berntsen (45) Elsa Nymo (42) og Britt Margareth Moen (40).

Ytterligere 2 menn kan bli Legender hvis de fullfører årets løp.

Legendene går med egne startnummer