QREISTADLØPET 2021

Reistadløpet er et aktivitetstilbud og bidrag til å styrke folkehelsa i en utfordrende situasjon. Denne folkehelseaktiviteten gjennomføres i den tradisjonelle Reistadløpstraseen mellom Storlømyra og Bardufoss.

Periode:

QReistadløpet går på følgende dager i perioden 1. – 18. april;

Påskeuka

01.04.21 (skjærtorsdag)

02.04.21 (langfredag)

03.04.21 (påskeaften)

04.04.21 (søndag 1. påskedag)

05.04.21 (mandag 2. påskedag)

Helgene

10.04.21 (lørdag)

11.04.21 (søndag)

17.04.21 (lørdag)

18.04.21 (søndag)

Traseen:

QR-traseen går mellom Storlømyra Skistadion i Bardu og Bardufoss Skisenter i Målselv, og distansen er ca 30 kilometer. QR-løypa vil være preparert innen kl. 10.00 på de angitte dagene. Se forøvrig appen Skisporet.

Valgfri retning:

I QReistadløpet kan du starte enten på Storlømyra eller på Bardufoss Skisenter. QReistadløpet må gjennomføres på en og samme dag.

Ta med sekk:

QReistadløpet er et fjelløp og alle deltakerne skal – av egen sikkerhet – ha med en sekk med mat, drikke og varme klær (vindtett jakke og bukse (lange ermer og ben), ekstra isolerende lag tøy, tørt undertøy og tørre sokker, lue, votter og buff/headover).

Kampenhytta:

I samarbeid med noen av våre partnere serveres det pølse, proteinbar og energidrikke ute ved Kampenhytta mellom kl. 11.00 og 16.00 på alle datoene i nevnte periode.

Godkjent Reistadløp:

Gjennomført QReistadløp teller på lik linje med et fullført ordinært Reistadløp (gjelder fra og med det året man fyller 13 år).

QR-koder:

Det blir satt opp QR-koder ved fire punkter i løypa. Disse vil være godt merket og vil bli varslet med skilt ca 100 meter i forkant. QR-kodene blir plassert på Storlømyra Skistadion, Kampenhytta, Sundlifjellet (ved trimboka) og Bardufoss Skisenter. Du må scanne alle fire QR-kodene med mobilen for å få godkjent deltakelse.

Løypekart:

Legges ut på www.reistadlopet.no ila få dager

Registrering:

Registreringslinken er som følger https://signup.eqtiming.com/Pamelding/QRReistadlopet-2021/g295.25576?Event=Reistadlopet

Registrering gjøres i EQTiming ved bruk av ordinært brukernavn/passord. Etter at din registrering og betaling er utført, vil du motta en bekreftelse via e-post. Når du starter på QReistadløpet (enten ved Bardufoss Skisenter eller Storlømyra Skistadion) så scanner du den første QR-koden. Det er også mulig å registrere seg til QReistadløpet først når man kommer til startpunktet sitt (enten Storlømyra Skisenter eller Bardufoss Skistadion). Det du gjør da er å scanne QR-koden på dette punktet og registrere deg «der-og-da».

Skulle du oppleve innloggingsproblemer ved første scanning, anbefaler vi at du har din Reistadløps-ID og passord tilgjengelig. Alle som deltar, må benytte egen telefon for scanning og registrering. Hvis du går off-line (uten dekning) er det viktig at du ikke forlater nettsiden du har registrert deg på ved start.

Registreringsavgift:

For å få godkjent QReistadløpet som et gjennomført ordinært Reistadløp og få tilsendt løperpakken, må man registrere seg via EQ Timing. Registreringsavgiften er som følger;

kr. 200,- – født i 1996 og tidligere

kr. 100,- – født i 1997 og senere

De som allerede har meldt seg på Reistadløpet 2021 vil få tilsendt mail på hvordan man enten overfører påmeldingen til Reistadløpet 2022 eller får 100 % refusjon av påmeldingskontingenten. De som overfører påmeldingen til Reistadløpet 2022 får gratis registrering til QReistadløpet gjennom å bekrefte dette på den mailen som EQTiming sender ut ila få dager.

Hvordan scanner du?:

Du scanner QR-koden med kamerafunksjonen på din mobil. Fokuser QR-koden i kamera til du får opp en link som du trykker deg videre på. Dersom du ikke trykker på denne linken blir ikke din passering registrert.

Test gjerne telefonen din på en hvilken som helst QR kode på forhånd.

Løperpakke/premiering:

Det lages en egen QReistadløpet-pin som alle deltakerne får tilsendt pr. post sammen med en Reistadløpslue etter at QR-perioden er over. Noen av våre leverandørpartnere vil i tillegg stille med flotte trekkepremier. Deltakerne blir med i denne konkurransen ved å legge ut bilder på sosiale medier med hashtaggen #purearcticmadness og premiene blir trukket etter avsluttet QR-periode. Reistadløpet forbeholder seg retten til å bruke alle bilder vederlagsfritt i sin egen promotering.

Alfabetiske lister over fullførte:

QReistadløpet gjennomføres i eget tempo og det er ingen tidtaking. Alfabetiske lister over samtlige som har fullført QReistadløpet kan dere fortløpende se på EQ Timings sider (eksakt link vil komme etterhvert). Adelskalenderen oppdateres først etter at perioden er over.

Værforbehold og smittevern:

Før du legger ut på QReistadløpet så forutsetter vi at du har sjekket værmeldingen og at du tenker på din egen sikkerhet. På disse linkene kan dere se værmeldingen for de tre mest værutsatte stedene langs traseen.

• Orta https://www.yr.no/…/Norge/Troms%20og%20Finnmark/Bardu/Orta

• Grønlidalen https://www.yr.no/…/Troms%20og…/Bardu/Gr%C3%B8nnlidalen

• Sundlifjellet https://www.yr.no/…/Troms%20og…/Bardu/Sundlifjellet

Husk også å etterleve de til enhver tid gjeldende smittevernregler.

I og med at det er første gangen både vi og EQTiming tilrettelegger for et QR-arrangement, tar vi forbehold om at det kan bli gjort små endringer eller justeringer i informasjonen ovenfor.

GOD TUR – REN ARKTISK GALSKAP!