Pressemelding – Reistadløpet og Summit 2 Senja

Under kan dere lese pressemelding som ble sendt ut tirsdag 15.november 2022. Den inneholder en oppdatering på finalehelgen i Ski Classics sesong XIV 2022/2023, med blant annet informasjon om justering av den lengste distansen på Reistadløpet.

Med klassikeren Reistadløpet 1.april og det nye løpet Summit 2 Senja på 70 km den 2.april blir finalehelgen i Ski Classics sesong XIV en unik styrkeprøve for eliten.

Reistadløpet er Nord-Norges største skirenn og direktesendt på TV, nasjonalt og internasjonalt. De er et løp for eliten og de store massene. Søndagens finaleløp, som kun er for eliten, blir også sendt direkte på TV. Løypa går gjennom et spektakulært terreng fra fjell og vidde, og nå også mot kyst, øyer og hav.

Reistadløpet og Summit 2 Senja vil være finalehelgen i Ski Classics de neste 3 år, og vil bidra til å styrke opplevelsen av det vi markedsfører som ren arktisk galskap og en unik styrkeprøve for deltakerne i Ski Classics, sier daglig leder Leif-Ketil Gamst i Reistadløpet.

Her snakker vi om de absolutt mest krevende konkurransene innenfor internasjonal langrennssport. Reistadløpet har Orta blant fire såkalte «Iconic Climbs» i Ski Classics, og jeg vil tro at stigningen opp Kistefjellet nok vil få et tilsvarende ikonisk stempel etter at verdenseliten har tatt seg opp og ned før målgang på Finnsnes, sier Fred-Arne Jacobsen, nestleder i Reistadløpets styre og med solid erfaring som renndirektør i flere av Ski Classics terminlistede langløp vet han hva det handler om.

Verdenscupen i langløp Ski Classics er i sterk utvikling, og er nå de mest sette løpene på TV. Foran sesongen 2022/2023 ble de 35 lisensene for de profesjonelle teamene raskt fylt opp, og det er et sterkere felt enn noen gang som nå forbereder seg til sesongstart. Det er spesielt gledelig å se at unge langrennstalenter i økende antall går direkte til lag i Ski Classics, og ser på dette som sin mulighet for å satse på en skikarriere, sier Fred-Arne Jacobsen.

Reistadløpuka blir også mer omfattende, med små og store arrangementer i fire kommuner. I tillegg blir det nå etablert en 100 kilometer sammenhengende skiløype fra Setermoen til Finnsnes, preparert og åpen for alle fra midt i februar og utover våren. Her er det lagt ned en formidabel dugnadsinnsats fra nye klubber, godt støttet av fantastiske grunneiere, kommunene, fylket og Sparebank 1 Nord-Norge med betydelige midler fra Samfunnsløftet.

— Slik følger vi opp Reistadløpets formålsparagraf om å utvikle skisporten, gi bedre folkehelse, mer bolyst og næringsutvikling i regionen, sier Jørn Erik Berntsen, styreleder i Reistadløpet.

At selve Reistadløpet for eliten i 2023 blir redusert til 40 kilometer var ifølge rennledelsen en nødvendig justering som i hovedsak begrunnes med praktiske forhold.

— For å sikre en stor fellesstart og samtidig en topp TV-produksjon blir det gjort en justering på den lengste distansen, hvor i praksis stigningen «Halvor Hill» blir borte sier daglig leder Leif-Ketil Gamst.

Den internasjonale interessen for langløp og kanskje spesielt de som ligger inne i Ski Classics sin terminliste er sterkt økende, slår Fred-Arne Jacobsen fast. Han tror langløpenes posisjon vil bli ytterligere styrket den kommende sesong.

— Nasjonalt har etableringen av det nye laget «Team Aker Dæhlie» og «Team Northug» vakt stor oppmerksomhet. Den internasjonale utviklingen med flere lag fra Tyskland og Frankrike samt ett nytt lag fra Danmark vil gi økt interesse og åpne nye sponsormarkeder både for de profesjonelle lagene og de 14 løpene i årets Ski Classics. Spektakulær blir også sesongens finalehelg, som for de neste tre årene er lagt til Troms. En stor begivenhet for mosjonister og elite, ja nesten ikke til å tro.

For mer informasjon, ta gjerne kontakt.

Leif- Ketil Gamst, daglig leder, Reistadløpet, 488 96802

Jørn-Erik Berntsen, styreleder Reistadløpet, 400 29730

Fred Arne Jacobsen, nestleder Reistadløpet, renndirektør Ski Classics 970 49 434