MOT Norge inngår Samfunnspartnerskap med Reistadløpet

Reistadløpet skal sammen med MOT Norge benytte et av Norges mest tradisjonsrike turrenn for å bidra til en positiv utvikling for ungdom.

MOT Norge jobber forebyggende for å hindre mobbing, utenforskap og psykiske plager – gjennom å styrke ungdoms robusthet, mentale helse og mot. Nå har stiftelsen inngått et samarbeid med Reistadløpet – med et felles mål om å styrke ungdommer i nord.

Vi i MOT Norge gleder oss stort til å samarbeide med Reistadløpet. Reistadløpet har en visjon om å være mer enn et skirenn, og har mange sammenfallende holdninger og verdier med oss i MOT. Det blir spennende å lage veien mens vi går. Begge parter har mange gode ideer, og ser store muligheter. Sammen ønsker vi å bidra til en positiv samfunnsutvikling for ungdommen, sier regionleder i nord Gudmund Broks Kongshavn i MOT Norge.

Selv har jeg, som er bergenser med minimal erfaring med ski på beina, satt meg et hårete mål om å debutere i Reistadløpet 2022. Så får tiden vise om det er vel ambisiøst, legger regionlederen til.

– Mer enn et skirenn!

Reistadløpet, som ble arrangert for første gang i 1958, har etablert seg som et av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Daglig leder Ivar Holand i Reistadløpet setter stor pris på at MOT Norge blir samfunnspartner med verdens nordligste løp i Visma Ski Classics.

– Et slikt samfunnspartnerskap bygger opp under vår visjon; «Mer enn et skirenn!», og skal bidra til en positiv samfunnsutvikling spesielt overfor ungdom i vår region. Med denne samfunnspartneravtalen gis MOT Norge muligheten til å profilere seg gjennom Reistadløpet, forklarer Holand.

Skirennet som går på 69° nord går gjennom et fantastisk arktisk fjellandskap fra Setermoen til Bardufoss.

– MOT Norge vil være godt synlig gjennom store deler Reistadløpsuken, og vi ser virkelig frem til at MOT Norges representant i Nord-Norge, Gudmund Broks Kongshavn – bergenser og tidligere TIL-keeper – skal utvise MOT gjennom å debutere i Reistadløpet 2022, påpeker Holand.

Styrke ungdoms robusthet

Sammen ønsker MOT Norge og Reistadløpet at enda flere ungdommer skal få muligheten til å ha MOT på skolen – for å bidra til å styrke ungdoms robusthet.

MOT Norge er i stor vekst i Nord-Norge, og har inngått samarbeidsavtaler med mange nye skoler i regionen de siste par årene. Gjennom samarbeidsavtalen med Reistadløpet ser vi for oss at enda flere ungdommer og voksne får kjennskap til og økt kunnskap om MOT, sier regionleder Kongshavn og legger til:

– Jeg har pratet med flere rektorer på MOT-skoler i Troms og omegn om samarbeidet med Reistadløpet, og de er veldig positive til initiativet.

Tørre å drømme

Regionlederen trekker frem spesielt én MOT-verdi, som han synes Reistadløpet kan hjelpe ungdommer i nord med.

– Vi i MOT er veldig opptatt av å formidle til ungdom viktigheten av å tørre å drømme. Det handler om MOT til å leve, og selv om ikke alle drømmer oppfylles er første steg uansett å tillate seg å drømme. Å sette seg mål og gjennomføre dem, kan bidra til økt livsmestring, påpeker regionlederen, som gjerne vil ha med seg flere «uerfarne» skiløpere i løypa under Reistadløpet.

1 kommentar til «MOT Norge inngår Samfunnspartnerskap med Reistadløpet»

  1. Tilbakeping: Reistadløpets skoleløp torsdag 31. mars – Reistadløpet

Stengt for kommentarer.