Hele herre-eliten kommer til Reistadløpet 2022

Med bare litt over en måned igjen til langløpssesongen Visma Ski Classics starter med Orsa Grönklitt Pro Team Tempo i Sverige 18. desember 2021, så har vi fått oversikten over hvilke herre-ProTeam-løpere som er registrert for Reistadløpet – og som skal være med på Ren Arktisk Galskap lørdag 2. april 2022. Og her finner vi mange kjente og noen ukjente løpere, samt mange rutinerte og noen «debutanter».

Gamle travere i langløpssirkuset som Andreas Nygaard (sammenlagtvinner VSC 18/19 og 19/20), Anders Aukland (olympisk mester, verdensmester, vinner av mange VSC-løp, og VSC-sammenlagtvinner flere ganger, mange gull, sølv og bronse i løpsøvelser i friidrett mmm), Tord Asle Gjerdalen (vinner av Reistadløpet 2018, vinner VSC sammenlagt i 16/17 og 17/18 og nummer to sammenlagt VSC 20/21) og Chris Andre Jespersen (andreplass i Reistadløpet 2018) kommer.

Kommer gjør også sammenlagtvinneren av VSC 20/21 Emil Persson (som tok storeslem forrige sesong med å vinne sprint- og ungdomstrøya sammenlagt, samt Visma Alp Trophy og Visma Nordic Trophy), treer sammenlagt i fjorårssesongens VSC Oskar Kardin, toer i Reistadløpet 2019 Johan Hoel, den tsjekkiske toppløperen Jan Srail (Vitava Fund Ski Team), Russlands Maxim Vylegzanin (Russian Winter Team) og Sveriges og Team Ramuddens Max Novak.

Også lokale løpere begynner å gjøre seg mer og mer gjeldende i langløpscupen. Torgeir Sulen Hovland (Kvaløysletta Skilag) går for Team Engcon, mens Magnus Vesterheim (Kvæfjord IL) fortsatt går for Team Kaffebryggeriet. Gledelig er det også at Reistadløpsvinneren fra 1999 og 2001, Fred Anders Solbakken (Medkila Skilag) nå er en del av et ProTeam, nemlig Team Coop. Fred Anders er forøvrig nest eldste herre-ProTeam-løper som er påmeldt Reistadløpet 2022 – dette med sine 56 år! På Team Coop finner vi også Petter Soleng Skinstad som vel etter hvert har blitt like mye Sørreisaværing som Totning… Og enda har vi ikke nevnt vår egen Erik Valnes som ikke er registrert påmeldt enda, men som helt sikkert skal gå Reistadløpet 2022 – og prøve å forbedre tredjeplassen fra 2019-løpet. Vi ser ikke bort fra at et av ProTeamene rekrutterer ham inn i stallen sin ila vinteren…

I tillegg til disse ser vi at flere og flere tidligere landslags- og World Cup-løpere nå kommer inn i langløpscupen, og i 2022 får vi noen av disse som «debutanter» i Reistadløpet. Det er med stor glede vi ønsker Martin Johnsrud Sundby (Team Koteng Eidissen) og Didrik Tønseth (Team Engcon) hjertelig velkommen til Midt-Troms lørdag 2. april 2022. Det ønskes også vinneren av U23-VM 15 km klassisk 2016 og landslagsutøver for Sverige, Jens Burman (Team Engcon) og hans landslagskollega Oskar Svensson. Så har vi for første gang i Reistadløpets historie med en kinesisk løper, nemlig He QingHang som går for Team Synnfjell. Vinter-OL 2022 gjennomføres jo i Kina 4. – 22. februar 2022, og QingHang blir sikkert å se på hjemmebane på langrennsarenaen i Kuyangshu.

Yngste ProTeam-løper som er registrert pt. til Reistadløpet er Henrik Webjørnsen (Team Rustad IL Oslo) som nylig fylte 19 år. Eldste ProTeam-løper som kommer til Reistadløpet er fra «Folkets lag», Team Coop, og er Øyvind Torn Wennersberg med sine 66 år, og det er vel «da livet først tar til og man kan gjøre hva man vil – og da livet blir kult og man kan trø til for fullt»…

ProTeamet med flest løpere påmeldt er franske «Team Nordique Experience – Coste & Credit Agricole Franche Comte» som har med like mange løpere som det er antall ord i ProTeam-navnet – 8 løpere.
Totalt er det påmeldte 81 ProTeam-herreløpere fra 24 ulike ProTeam og fra 11 nasjoner (Norge 41, Sverige 14, Frankrike 7, Sveits 4, Tyskland 3, Tsjekkia 3, Estland 3, Italia 2, Russland 2, Finland 1 og Kina 1) .
Totalt sett er dette et rekordstort herrefelt for Reistadløpet, og vi ser virkelig frem til et fantastisk løp over fjellet fra Setermoen i Bardu kommune til Bardufoss i Målselv kommune den første lørdagen i april neste år!

Så vet vi at det også kommer noen etteranmeldinger slik det bruker å gjøre til hvert enesteårs løp, og vi er sikre på at vi får flere toppløpere i herreklassen i det 60. Reistadløpet som gjennomføres lørdag 2. april 2022!

Alle påmeldte herreløpere finner dere forøvrig i vedlagte oversikt, og all nødvendig informasjon om både ProTeamene og løpene, samt nyheter, finner dere på websiden til Visma Ski Classics.