GOD JUL!

Først av alt – tusen, tusen hjertelig takk til dere som har bidratt ifm Reistadløpet gjennom dette året.

2021 er snart over og vi fikk dessverre ikke gjennomført et ordinært Reistadløp dette året heller. Vi ga dog et tilbud om både et virtuelt Reistadløp og et QReistadløp – begge flotte folkehelsetilbud – som ble særdeles godt mottatt. Hele 637 løpere valgte ett av disse tilbudene, og det utgjør nesten halvparten av det antallet som normalt gjennomfører Reistadløpet.
Som en positiv konsekvens av pandemien har de to siste års avlysninger medført at vi har utviklet våre beredskapsplaner og er bedre rustet nå både mtp eventuelle restriksjoner eller «bad weather» ifm 2022-løpet. Vi planlegger for, og håper på, et helt vanlig Reistadløp lørdag 2. april 2022. Samtidig har vi allerede nå klart alternative gjennomføringsmodeller gitt eventuelle/ulike restriksjoner.

Reistadløpet, som en del av Visma Ski Classics, er under stadig utvikling. Noen har valgt å sette langløpscupen Visma Ski Classics opp mot FIS sin World Cup. Der er ikke vi. Disse konseptene har hver sine målgrupper og utfyller hverandre på en god måte slik at langrennssporten kan utvikles videre – innenfor begge «grener». Gledelig er det dog å registrere at flere og flere «tycker om» langløpscupen Visma Ski Classics og følger denne bedre og tettere enn tidligere år. Dette ser vi også gjennom NRKs satsing på Visma Ski Classics – både på direktesendingene fra alle 15 løp og gjennom innholdet i «Vinterstudio»-sendingene hver helg. Vi er stolte over å være en del av langløpscupen, og vi skal gjøre det vi kan for å utvikle Reistadløpet, for å utvikle skisporten i regionen, samt bidra til å utvikle Visma Ski Classics-konseptet også i årene fremover.

Gjennom det siste året har vi jobbet med å bygge opp under visjonen vår; «-Mer enn et skirenn!». Dette har resultert i flere ting. Blant annet ble vi Miljøfyrtårnsertifisert i november i år, dette som det første vinteridrettsarrangementet i Nord-Norge. I tillegg til oss er det kun ett idrettsarrangement i Nord-Norge som er sertifisert, og det er Arctic Race of Norway. Vi er for øvrig på et initierende stadium for å se på mulige samarbeidsformer mellom de «4 store» idrettsarrangementene i Nord-Norge (Arctic Race, Midnight Sun Maraton, Finnmarksløpet og Reistadløpet).

Videre har vi dette året knyttet til oss to samfunnspartnere, og både Stiftelsen Organdonasjon og MOT Norge kommer til å synliggjøre seg veldig godt under løpet og gjennom Reistadløpsuka 2022. Og Reistadløpsuka er et eget prospekt vi nå har utviklet til 2022-løpet. På mange måter en «kulturuke» hvor det blir mange ulike side-evenement. Det blir flere bokbad, kinovisninger, ulike foredrag, 100 meter Supersprint, skidag for barneskolene, eget ungdomsløp torsdagen, QR-løp med masse mer. Alt dette i tillegg til de tradisjonelle Ski Village’ne vi har på Setermoen dagen før løpet, samt «Camp Reistad» på Storlømyra og Ski Village Rustahøgda løpsdagen. Altså, «-Mer enn et skirenn!».

Og så kommer jo absolutt hele verdenseliten i langløpscupen til verdens nordligste løp i Visma Ski Classics 2. april 2022. Disse blir krydret med tidligere og nåværende landslagsløpere som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby med flere. Så stiller selvfølgelig landslagsløperne – og Reistadløpsambassadørene – Erik Valnes og Anna Svendsen til start på Artillerisletta den første lørdagen i april kommende år! Til sammen blir dette tidenes dame- og herrefelt i Reistadløpet, og vi håper at dere alle får oppleve Ren Arktisk Galskap 2. april 2022!

Med dette ønsker vi alle våre lesere og følgere en riktig god jul og et strålende nytt år!