Endringer i Visma Ski Classics season XI

På grunn av Covid 19-situasjonen rundt omkring i Europa blir det noen endringer for årets sesong av Visma Ski Classics – en plan B. Ingen av de endringer som ble presentert i et Teamsmøte med løpere, ProTeam og arrangører i dag berører Reistadløpet spesifikt. Så de som planlegger å gå Reistadløpet også i 2021 kan trygt fortsette sine forberedelser med å komme seg forbi Storlømyra, opp Orta, ned Grønlidalen, forbi Kampenhytta, opp Øverlitjønna, forbi BOIF-lavvoen og Koffertkrysset og så ned til Rustahøgda og målportalen.

Den største endringen som ble presentert i dag er at alle løp før nyttår avlyses eller utsettes. Det betyr sesongåpning med Engadin La Diagonela søndag 16. januar 2021. La Venosta, som skulle vært arrangert 20. desember 2020, blir flyttet til 06.02.21 –  altså mellom Marcialonga (31.01.21) og Jizerska (14.02.21). Så kommer det et tidligere Visma Ski Classics-løp inn, nemlig Årefjällsloppet, inn helgen etter Birken som arrangeres 20. mars 2021. Helgen etter Birken er det påskehelg og helgen deretter følger Reistadløpet som terminfestet lørdag 10. april 2021. Langløpscupen avsluttes med Ylläs-Levi lørdag 17. april 2021.

Hvis Covid 19-situasjonen er slik primo 2021 at man må avlyse løp, så er det lagt inn i plan B at det må gjennomføres minimum 5 renn for at det skal bli en Pro Tour. Blir det færre enn 5 renn så blir det ingen Pro Tour, men de gjenstående løpene blir dog gjennomført som enkeltløp med «full pakke» av både eliteløpere og TV-sending.

Presentasjon av Visma Ski Classics plan B finner dere i podcasten på websiden – https://www.vismaskiclassics.com/

Som vi tidligere klart har gitt uttrykk for så blir Reistadløpet 2021 gjennomført – uansett. Kun en statlig nedstenging på grunn av Covid 19 medfører at det ikke blir Reistadløp i 2021!