EKSTREMT STERKT DAME-ELITEFELT I REISTADLØPET 2022

Forleden dag gikk vi ut med hvilke ProTeam-herreløpere som er påmeldt til Reistadløpet 2022 hvor flere av herreløpere har flere OL- og VM-medaljer, samt enkeltseire og sammenlagtseire i Visma Ski Classics. Aldri før har vi hatt et sterkere herrefelt i Reistadløpet, og enda tror vi at det kommer flere verdenstoppløpere til Ren Arktisk Galskap i 2022.

Og – og mulig – er damefeltet som starter på Artillerisletta kl. 10.00 lørdag 2. april 2022 enda bedre.

Mangeårig sammenlagtvinner i VSC og langløpsdronningen over alle langløpsdronninger, Britta Johansson Norgren, som går for Lager 157 Ski Team, kommer. Hun har vunnet det aller meste i langløpssammenheng og har fem sammenlagtseire på rad (fom 15/16 tom 19/20), men hun har aldri vunnet, eller vært på pallen i, Reistadløpet. Sin beste plassering hos oss er faktisk 7. plass i 2017. Kommer gjør også forrige sesongs suverene sammenlagtvinner av langløpscupen, Lina Korsgren (Team Ramudden). De fleste langrennsinteresserte husker at hun distanserte Marit Bjørgen mot slutten av årets Vasaloppet, og vant med 42 sekunder. Men Marit Bjørgen får mulighet til å få sin revansj i Reistadløpet som er ett av de fem VSC-løpene hun skal gå i år. Selv om Marit har «treningsgått» Reistad-traseen flere ganger har hun aldri deltatt i Reistadløpet, og hun får dermed sin debut i det eneste løpet i VSC som enda ikke er vunnet med kun staking. Marit går for øvrig for Team Ragde Charge som er høyest rangerte ProTeam i Visma Ski Classics. Ei som har gått Reistadløpet alle de tre gangene vi har vært en del av Visma Ski Classics – og som kommer også til neste år – er Astrid Øyre Slind (bildet) (Team Koteng Eidissen). Astrid vant Reistadløpet i 2019 etter å ha endt på tredjeplass både i 2017 og 2018. På samme ProTeam går også Astrids tvillingsøster Silje Øyre Slind, som for øvrig sammen med Astrid og lillesøster Kari tok stafettgull for Oppdal IL under NM i Meråker i 2019.

Nummer 2, 3 og 4 sammenlagt i forrige sesongs Visma Ski Classics kommer også til Reistadløpet 2022. Toer Emilie Fleten (Team XPND FUEL), treer Ida Dahl (Team Ramudden) og firer The Krokan Murud (Lager 157 Ski Team), som alle er i siste halvdel av tjueårene, presterer ekstremt bra i langløpssammenheng og de vil trolig være i toppen av resultatlistene i mange, mange år fremover.

Fjorårets svenske landslagsløper Hanna Falk (Lager 157 Ski Team) er også registrert inn på Reistadløpet. Hanna er i utgangspunktet en sprinter og har vunnet SMs sprintlangrenn tre ganger og har fire verdenscuptriumfer i sprint – både klassisk og skøyting. I tillegg til disse kommer også andre kjente langløpere, så som Heli Heiskanen (Slavia pojistovna Sport team z.s.), Team Mäenpäa’s Anne Kyllönen (OL-sølv Sochi 2014 – i stafett for Finland), Hedda Bångman (Team Eksjöhus), Laila Kveli (Team Engcon), samt Sofie Elebro og Julia Angelsiöö (begge fra Team Næringsbanken).

Og så er Therese Johaug påmeldt og kommer til Midt-Troms for å gå «verdens mest spektakulære langløp på ski». Som Marit går Therese for Team Ragde Charge og de to er nok de største trekkplastrene for kommende års Reistadløp. Therese har de siste årene vært verdens desidert beste langrennsløper på kvinnesiden og skal i februar 2022 forhåpentligvis lykkes med å ta sitt første individuelle OL-gull i Kina. 6-7 uker etter OL får trolig publikummet oppleve en fersk OL-mester i Reistadløpstraseen. Så får vi se om Astrid Øyre Slinds løyperekord fra 2019 på 2.19.06 blir slått. Vi har i alle fall en trase som burde passe Therese veldig, veldig godt…

Selv om ikke Anna Svendsen er påmeldt enda, så kommer også «vår egen» landslagsløper til Reistadløpet 2022. Anna vant Reistadløpet de to siste årene (2015 og 2016) før vi ble en del av Visma Ski Classics. Så jobber vi også med å få enda flere landslags- og World Cup-løpere til kommende års Reistadløp. Den øvrige terminlisten, både i Norge og Sverige, er gunstig for oss hvor det er NM i Harstad og SM-veckan i Piteå uken/helgen før Reistadløpet.

Eldste ProTeam-dameløper er for øvrig svenske Nina Lintzèn (Team Synnfjell) med sine 43 år. Svensk er også kommende sesongs yngste kvinnelige ProTeam-Reistadløper, Ida Palmberg (Team Ramudden) med sine 23 år. Det ProTeamet med fleste kvinnelige løpere i Reistadløpet er Team Ragde Charge som har fem løpere. Totalt er det påmeldt hele 43 ProTeam-dameløpere og det er en solid rekord for oss. Gledelig er det også at disse løperne kommer fra 22 forskjellige ProTeam og 9 nasjoner, noe som også er rekord for Reistadløpets del.

Til Reistadløpet kommer altså verdens beste kvinnelige langløpere, samt verdens beste World Cup-løper de siste årene. Det er nesten ikke mulig å få et bedre startfelt i verdens nordligste Pro-løp i Visma Ski Classics!
Hjertelig velkommen alle sammen!

Alle påmeldte dameløpere finner dere forøvrig i vedlagte oversikt, og all nødvendig informasjon om både ProTeamene og løpene, samt nyheter, finner dere på https://www.vismaskiclassics.com/

Totalt sett med både de 81 herre- (43) og 43 dameløpere (11) er det forhåndsregistrert 124 (54) ProTeam-løpere fra 26 (15) ProTeam og totalt 13 (11) nasjoner til 2022-løpet. (Tallene i parentes er for Reistadløpet 2017).