Reistadløpsambassadør gir ut bok…

Oddvar Brå, ambassadør for Reistadløpet, har nylig gitt ut bok – «Oddvar Brå – et skiløperliv«.

Og Oddvar, og forfatteren Thor Gotaas, lar det ikke bli med en enkel pressekonferanse og en-dags-boklansering i Gyldendals lokaler onsdag 10. oktober. De legger like gjerne ut på en omfattende turne hvor de skal besøke 40 steder før jul.

Det legges opp til både bokbad og filmvisning, hvor det blir samtaler mellom forfatteren og skilegenden og Reistadløpsambassadøren.

Så får vi se om de har turneplaner på nyåret som innbefatter også stedene nord for Saltfjellet, og hvis ikke skal vi sørge for å utfordre Oddvar og Thor til å ta turen også til Midt-Troms – enten på nyåret eller i forbindelse med Reistadløpet lørdag 6. april 2019…

I bokomtalen heter det som følger; «Dette er historien om Oddvar Brå, mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela. Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester. Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler òg samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet – gammeldags landsbygd og nye, moderne tider – og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina.

Boka kan kjøpes hos din lokale bokhandler eller bestilles på denne lenken.

Vi sier bare lykke til med boksalget og turneen, Oddvar!