Reistadløpet del av idrettsturismenettverket…

Som en del av den videre utviklingen av Reistadløpet blir vi nå med i et «idrettsturismenettverk» i regi av blant annet Visit Tromsø.

Det er flere hensikter med opprettelsen av et slikt idrettsturismenettverk, men hovedtanken bak dette er at vi i mye større grad må utnytte de muligheter som ligger i å tilby de som deltar på større idrettsarrangement et tilbud av opplevelser og aktiviteter utover det å delta «kun» i selve arrangementet. Dette vil både bidra til å videreutvikle den totale arrangementskompetansen, samt at det vil styrke Midt-Troms/Troms som region med tanke på det å være en attraktiv destinasjon for tilreisende. Og således få enda flere turister til å besøke – og oppleve – vår fantastiske landsdel.

Sett i relasjon til Reistadløpet er det massevis av lokale tilbydere av opplevelser og aktiviteter, men vi har vært alt for dårlige til å fortelle våre nesten 500 tilreisende løpere hva de kan gjøre i tillegg til å gå selve løpet. Når så også reiselivet frem til nå ikke har sett de muligheter og det potensialet som ligger i å tilby sine tjenester til de ca 500 tilreisende som allerede har valgt å komme hit, så er det på tide å ta tak i dette. Derfor blir vi nå en del av dette idrettsturismenettverket sammen med flere andre arrangører av store idrettsarrangement i landsdelen.

Når vi får dette oppe og gå, så skal vi klare å hente mange av deltakerne nordover en dag eller to tidligere – eller at de blir i Midt-Troms/Troms en dag eller to etter løpet. Samt at vi skal klare å «lokke» enda flere deltakere til Reistadløpet som kombinerer dette med hundesledekjøring, elgsafari, nordlystitting, hvalsafari eller hva det måtte være…

Hjertelig velkommen til Pure Arctic Madness!