Reistadløpet 2018 – Visma Ski Classics

Reistadløpet er også i 2018 en del av Visma Ski Classics – world cup i langdistanse langrenn. Sesongen 2017/2018 er det to løp færre enn fjorårssesongen i og med at Vasaloppet Kina og Årefjellsloppet ikke er en del av Visma Ski Classics kommende sesong.

Det betyr følgende kalender for langdistanseworldcupen som starter med en prolog (Pro Team Tempo) i Pontresina, Sveits søndag 26. november 2017. Så går det slag i slag med Sgambeda i Livino, Italia, lørdagen etter før «sirkuset» fortsetter til Østerrike og Kaiser Maximilian Lauf den andre lørdagen i januar 2018. Så er det tilbake til Sveits for La Diagonela 20. januar før Italia får nytt besøk og det gjennom velkjente Marcialonga. Det sjette løpet går i Toblach Italia (Toblach-Cortina) før de avslutter i Mellom-Europa med Jizerskà Padesàtka, Tsjekkia 18. februar 2018.

De fire siste rennene går i Skandinavia. Først ute er Vasaloppet i Mora, Sverige, søndag 4. mars før de fortsetter til Lillehammer og Birkebeinerennet 13 dager senere. er turen endelig kommet til det tiende rennet og vårt løp – Reistadløpet – lørdag 7. april 2018 (første lørdagen etter påske), før hele cupen avsluttes med Ylläs-Levi i Finland lørdag 14. april 2018.

Det betyr at det er kun 18 dager igjen til Visma Ski Classics-sesongen åpner og 151 dager igjen til sesongen er over.