Historie Reistadløpet

Reistadløpet – eller Ole Reistads minneløp som er det offisielle navnet, er ett av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Det ble arrangert første gang i 1958 og er deretter blitt arrangert 56 ganger. En person har gått rennet 53 ganger og 2 personer har deltatt 50 ganger.

Løypene er 50 og 34 km lang og går gjennom vekslende skog- og fjellterreng mellom Setermoen i Bardu og Bardufoss i Målselv. Løpet går i klassisk stil.

Reistadløpet er et fellesarrangement hvor idrettslagene Bardu IL, Bardufoss og Omegn idrettsforening (BOIF) og IL Kampen samt Forsvaret samarbeider.

Hensikten med Reistadløpet er å ivareta oberst Ole Reistads minne. Han var skiløper og friidrettsmann, norsk mester i femkamp i 1922 og leder av skipatruljen som vant det olympiske mesterskapet i St. Moritz i 1928. I 1940 var han skvadronsjef på Bardufoss. Senere under krigen ble han sjef for Little Norway i Canada hvor de norske flygerne ble utdannet og trent. Fra 1945 til 1949 satt han som sjef for Luftkommando Nord-Norge på Bardufoss. Ole Reistad har satt varige spor etter seg. Idrett og friluftsliv var viktige deler i hans liv og han hadde et stort engasjement for samarbeid mellom det sivile og det militære samfunn.

Spenn på deg skiene og ta del i et skirenn gjennomsyret av historie og spekket med kameratslig rivalisering i fantastiske arktiske omgivelser.