Historie Reistadløpet

Reistadløpet – eller Ole Reistads minneløp som er det offisielle navnet – er et av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Det ble arrangert første gang i 1958 og er deretter blitt arrangert 57 ganger. Løpet har blitt avlyst kun tre ganger, så i 2019 blir det 59. gangen Reistadløpet gjennomføres. En person har gått rennet 53 ganger, en person har gått 51 ganger og fire personer har deltatt 50 ganger.

Løypene er 50 og 34 km lang og går gjennom vekslende skog- og fjellterreng mellom Setermoen i Bardu og Bardufoss i Målselv. Løpet går i klassisk stil.

Reistadløpet er et fellesarrangement hvor idrettslagene Bardu IL, Bardufoss og Omegn Idrettsforening og IL Kampen, samt Forsvaret samarbeider.

Hensikten med Reistadløpet er å ivareta oberst Ole Reistads minne. Han var skiløper og friidrettsmann, norsk mester i femkamp i 1922 og leder av skipatruljen som vant olympisk gull i St. Moritz i 1928. I 1940 var han skvadronsjef på Bardufoss. Senere under krigen ble han sjef for Little Norway i Canada hvor de norske flygerne ble utdannet og trent. Fra 1945 til 1949 satt han som sjef for Luftkommando Nord-Norge på Bardufoss.

Ole Reistad har satt varige spor etter seg. Idrett og friluftsliv var viktige deler i hans liv og han hadde et stort engasjement for samarbeid mellom det sivile og det militære samfunn.

Fra og med 2017 ble Reistadløpet en del av Visma Ski Classics, langløpenes verdenscup.

Spenn på deg skiene og ta del i et skirenn gjennomsyret av historie og spekket med kameratslig rivalisering i fantastiske arktiske omgivelser – Pure Arctic Madness!