Hvordan komme seg til Reistadløpet?

Midt-Troms er lett å reise til, men tungt å reise fra!


Det er både enkelt og mange forskjellige måter å komme seg til Reistadløpet på.

 

MED FLY

Bardufoss Lufthavn (BDU) er den nærmeste flyplassen med bare 27 km til Setermoen, og kun fire km fra mållinja på Bardufoss. Norwegian er det eneste ruteflyselskapet som lander på Bardufoss.

Men du kan også fly til Harstad Narvik Lufthavn Evenes (EVE). Dit flyr både Norwegian, SAS og Widerøe, eller du kan reise til Tromsø (TOS). Flyselskaper som opererer fra Tromsø er Norwegian, SAS, Widerøe, Finnair og Wizzair. Stipulerte kjøretider fra flyplassene til Setermoen er vist på kartet over.

Det er bussforbindelser fra alle tre flyplassene. Fra Bardufoss går den etter at flyet har landet. Fra Evenes og Tromsø er det overgang til andre busser. Sjekk rutetidene.


MED LEIEBIL/EGEN BIL

Leiebiler er tilgjengelige ved alle flyplassene. Følg vei som fører til E6, og deretter følges E6 til Setermoen/Bardufoss.


MED TOG

Man kan ta tog nordover til Fauske og så buss eller leiebil videre til Setermoen/Bardufoss. Fra Sverige er det mulig å ta toget frem til Narvik. Rutetabeller er tilgjengelig på www.sj.se

 

MED HURTIGBÅT/HURTIGRUTE

Du kan også ankomme med hurtigbåt. Det går hurtigbåt mellom Tromsø og Harstad som stopper på Finnsnes. Fra Finnsnes er det mulig å bruke buss eller leiebil til Setermoen/Bardufoss.

Men du kan også ta hurtigruta. Hurtigruten har daglige anløp langs norskekysten fra Bergen i sørvest til Kirkenes i nordøst, og hele turen langs den norske kystlinja tar ca en uke. Du kan gå om bord på hurtigruta på hvilket som helst av de 34 anløpsstedene, og gå av på Finnsnes som er nærmeste stopp til Reistadløpet. Eller, på veien hjem etter Reistadløpet, kan du gå ombord i Finnsnes og ta hurtigruta så langt du ønsker – nordover eller sørover. Hurtigruten – «Verdens vakreste sjøreise!».