«Bli rå på ski»…

Vi har tidligere omtalt at en av våre ambassadører nylig har gitt ut bok. Oddvar Brå, som er klar for Reistadløpet også i 2019, kom i høst ut med sin biografi «Et skiløperliv» ført i pennen av «langrennsforfatter» Thor Gotaas.

Men det er også andre som skal gå Reistadløpet 2019 som har gitt ut bok, og det er ingen ringere enn Oberst Ole Reistads ene barnebarn, Petter Reistad. Han kom for tre år siden ut med boken «Bli rå på ski«. Dette er en bok først og fremst for yngre langrennsløpere og den er basert på Petters egne erfaringer som yngre langrennsløper som kulminerte med verdensmesterskapstittel. For en fyldigere omtale om boka har vi valgt å gjengi det intervjuet Petter ga til langrenn.com i august 2015. Boka kan forøvrig bestilles på nett på www.blirapaski.no

– Erfaringen min er at de unge lurer på mye – ting som ikke Skiforbundets utviklingstrapp eller Olympiatoppens fagsider om trening kan gi svar på, forteller juniorverdensmester og forfatter Petter Reistad.

– For to år siden, mens jeg satset for fullt på ski som sisteårs junior, begynte jeg å tenke tanken på å skrive ned erfaringene jeg hadde gjort meg. Hver dag var jeg på jakt etter nye tips og forbedringer som kunne gjøre meg et lite hakk bedre, forteller Petter Reistad til Langrenn.com. – Som 20-åring satt jeg på et arsenal av tips om alt fra strikktrening til hvordan ta fag som privatist for å tilpasse skolehverdagen, og det har resultert i boken Bli rå på ski, med 300 tettpakkede sider om trening, konkurranse og hverdagen for unge utøvere, rikt illustrert med bilder, filmer og interaktive figurer. – Det har alltid vært en jevn strøm av unge som har spurt meg om forskjellige ting omkring langrennstrening og -satsing. Det er disse spørsmålene Petter Reistad besvarer i sin bok.

Blant annet kan du lese om:
Hvordan kan du sette deg realistiske mål?
Hva slags trening er det dagens beste juniorer og unge seniorer benytter seg av?
Hva slags rutiner kan det være lurt å ha på viktige skirenn?
Hvordan kan du henvende deg til en potensiell sponsor?
Hvor raskt kan du trene etter sykdom?
Hva kan være viktig å huske på når man trener i skitunneler?
Hvordan kan mamma og pappa være et best mulig støtteapparat?

Om forfatteren
Petter Reistad har gått gradene i skisporet og toppet det hele med å nå sitt største mål: å kvalifisere seg til junior-VM 2014 i Val di Fiemme. Etter to skuffende renn, reiste han kjerringa og tok bronse på 10 km klassisk og bidro til stafettlagets gull dagen etter. Etter sesongen stiftet han stipendet «Rookie of the Year» med over 10.000 årlige kroner å dele ut til unge utøvere. Dette er en gruppe Petter har et særlig engasjement for og foruten en trenerstilling i junior- og seniorsatsingen til Team G-Sport Asker er han fast skribent i ungdomsspalten i Skisport.

Petter har en rekke trenererfaringer bak seg, som innleid trener i klubber i Oslo-området og som tre års trener ved Skisports Sommerskiskole. I tillegg er han en del av Skiforbundets «Unge leder»-program frem mot Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016, noe som innebærer at han vil være en del av norske ungdomsrepresentasjoner i utlandet (Nordisk, Ungdoms-OL, etc).

Aller viktigst: Petter er en trivelig og engasjert type, har en drivende interesse for skitrening og duggfersk erfaring fra gradene som skal gås som junior.